Intervingudes prop de 12 tones d'haixix en un vaixell nodrissa interceptat en l'Atlàntic

En una operació conjunta de l'Agència Tributària i Policia Nacional.

    • L'abordatge del pesquer es va realitzar pel patruller ‘Peix gros’ en condicions meteorològiques molt adverses, amb onades de fins a 5 metres i forts vents
    • Detinguts els 13 tripulants de l'embarcació, tots de nacionalitat marroquina

25 de gener de 2018.- Funcionaris de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han interceptat ahir en aigües de l'Atlàntic un pesquer nodrissa que transportava al voltant de 12 tones d'haixix. L'embarcació va ser abordada pel patruller “Peix gros” de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a unes 130 milles nàutiques al sud-oest de Cadis, en condicions meteorològiques molt adverses, amb onades de fins a 5 metres i forts vents. S'ha aturat a seus 13 tripulants, tots de nacionalitat marroquina.

L'operació, denominada ‘Canyelles’, es va iniciar a partir d'informació que indicava que una organització podria estar preparant una operació de tràfic d'haixix mitjançant un pesquer, en una zona situada davant les costes de Benvingut, Marroc, i a unes 70 milles de costa.

L'aeronavals de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar un pesquer del 8 o 9 metres que es trobava aturat i sense realitzar cap tipus d'activitat relacionada amb la pesca, per la qual cosa el patruller ‘Peix gros’, de l'Agència Tributària, amb base a Cadis, es va adreçar a la zona. El patruller va haver de desplaçar-se 140 milles del seu port base, límit de la seva capacitat màxima operativa.

Abordatge en condicions meteorològiques adverses

Una vegada localitzat i havent sol·licitat l'autorització a Marroc, país d'abanderament, el patruller va procedir a aproximar-se i abordar al pesquer. La intercepció del vaixell es va realitzar en condicions meteorològiques molt adverses, amb onades de fins a 5 metres i forts vents de component nord-oest que dificultaven de forma extrema l'operació.

Una vegada abordat es van detectar fardells dels comunament utilitzats per al transport d'haixix que, a falta del recompte oficial, podrien contenir prop de 12.000 quilos.

Immediatament es va procedir a la detenció dels 13 tripulants, així com a la intervenció del vaixell i mercaderia, que van ser traslladats al port de Cadis.

Els detinguts, el vaixell i la droga han passat a disposició del jutjat competent.