Confiscades més de dos tones d'haixix a un grup de narcotraficants en la costa de Huelva

Operació conjunta d'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil

  • La droga, emmagatzemada en 73 fardells, va ser desembarcada per una llanxa semirígida en el riu Pedres i transportada posteriorment amb cotxe a una finca, on es va poder aturar a dos persones
  • Quan els funcionaris van entrar al recinte a què es van adreçar els vehicles carregats amb l'haixix, un vehicle va sortir de l'interior envestint als cotxes policials
  • A més de la substància estupefaent, els funcionaris també es van confiscar d'un fusell d'assalt, carregadors, cartutxos i una pistola semiautomàtica amb silenciador

15 de setembre de 2017.- Funcionaris de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional i el Guàrdia Civil han capturat 2.300 quilograms d'haixix en una operació contra el narcotràfic duta a terme a Huelva. En l'operació també s'han confiscat una pistola amb silenciador i un fusell d'assalt. Dos persones van ser detingudes quan els funcionaris van entrar al recinte a què es van adreçar els vehicles carregats amb l'haixix i un d'ells va sortir de l'interior envestint als cotxes policials.

L'operació es va iniciar a la matinada del passat 24 d'agost, quan els mitjans de detecció aeronaval de Departament de Duanes de l'Agència Tributària van detectar una embarcació semirígida, carregada amb els bonys habitualment utilitzats per al transport d'haixix, navegant amb direcció al riu Pedres (Huelva). Immediatament es va activar el corresponent dispositiu de control, amb la participació d'operatius de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

De matinada, l'embarcació es va acostar a un dels marges del riu, baixant la droga en dos vehicles tot terreny que es van adreçar a l'interior d'una finca pròxima, on es va desplaçar el dispositiu de control.

En la finca es va interceptar a un d'ells que va sortir de l'interior envestint als cotxes policials, escapant tres persones i sent detingut el seu conductor, així com altre individu que es trobava dins la finca. L'embarcació va ser incendiada en un intent de sostreure-la al control policial.

Utilitzaven armes per protegir la droga

Realitzada la inspecció, es van trobar els dos vehicles, en del qual interior es van trobar 73 fardells d'haixix, llançant un pes aproximat de 2.300 quilograms. A més de la droga capturada, en el registre de l'interior de la finca es va intervenir un fusell d'assalt ‘AO 17’ amb diversos carregadors i més de 150 cartutxos, i una pistola semiautomàtica amb silenciador i munició; armes que eren utilitzades per a la protecció de la droga.

Aquesta operació, realitzada coordinadament entre les tres institucions, forma part d'un dispositiu especial de vigilància que es realitza en les costes andaluses sobre embarcacions potencialment susceptibles de dedicar-se a activitats il·lícites. No es descarten noves detencions.