Espanya va intervindre més de 69 tones de drogues en abordatges a embarcacions en aigües internacionals durant 2020

  • És la xifra més gran de substàncies estupefaents decomissades des de 2011 i triplica la quantitat de 2019, segons l'informe elaborat pel Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) del Ministeri de l'Interior
  • El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil van dur a terme díhuit operacions en alta mar, onze d'elles amb resultat positiu
  • Des de 2011 fins a 2020, Vigilància Duanera i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat van realitzar 129 abordatges en aigües internacionals que van permetre la confiscació de 386 tones de drogues

5 de juny de 2021.-Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Las Fuerzas i Cossos de Seguretat de l'Estat van intervindre durant 2020 més de 69 tones de substàncies estupefaents en 18 abordatges a embarcacions en aigües internacionals, en concret a les zones de l'Atlàntic Nord i de la Mediterrània. En total es van agafar 63,6 tones d'haixix i 5,4 tones de cocaïna.

Constituïx la quantitat de droga més gran decomissada en este tipus d'operacions des de 2011 i triplica la intervinguda al llarg de l'any 2019. En el còmput global, des de 2011 fins a 2020, Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, dependent del Ministeri d'Hisenda i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, van realitzar 129 abordatges en aigües internacionals que van permetre la confiscació de 386 tones de drogues.

Les dades formen part del balanç de l'any 2020 elaborat pel Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) del Ministeri de l'Interior sobre abordatges en aigües internacionals. Estes operacions estan contemplades en les convencions de Nacions Unides sobre el Dret del Mar, de 1982, i contra el Trànsit Il·lícit d'Estupefaents i Substàncies Psicotròpiques, de 1988, ambdues ratificades per Espanya.

El 2020, Espanya va tramitar 27 sol·licituds d'abordatge, de les quals se'n van realitzar 18, onze amb resultat positiu i set sense detecció de substàncies prohibides. Unes altres nou peticions no van culminar en alta mar per diferents causes.

La legislació internacional obliga a requerir autorització per als abordatges als països davall el pavelló dels quals naveguen les embarcacions intervingudes. De les investigades, majoritàriament velers, huit navegaven davall pavelló dels Països Baixos. Li'n seguixen per número Regne Unit, Alemanya i Bèlgica, amb tres embarcacions en cada cas, i Togo i Panamà, amb dos cada una.

Filmació de l'operatiu (per a descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-p11ceDGgY1

  • RSS
  • Mapa web
  • Accessibilitat
  • Ajuda