Detingudes 32 persones que pertanyen a una organització criminal dedicada al tràfic d'haixix en el Campo de Gibraltar

Operació conjunta de l'Agència Tributària i el Guàrdia Civil

  • Utilitzaven les platges de Puente Mayorga (San Roque) per dur a terme les partides d'haixix que arribaven en embarcacions semirígides
  • Comptaven amb habitatges ubicats junt al mar per a no ser detectats i refugiar-se abans i després de les partides
  • Han estat detinguts tots els caps de l'organització


28 de gener de 2019.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i el Guàrdia Civil de la 4a Zona a Andalusia, en el marc del esforç operatiu contra el narcotràfic que està desenvolupant en l'àrea del estret i la seva zona d'influència, han desenvolupat l'operació policial “FRE” en què s'ha aturat a 32 persones dedicades al tràfic d'haixix a gran escala des del Nord d'Àfrica fins a les costes del Campo de Gibraltar.

La investigació es va iniciar el mes d'octubre passat, quan es va detectar un grup de persones establertes en les localitats de San Roque, La Línia i Algesires, relacionades amb el tràfic de drogues, molt actives i que mantenien reunions en la zona de Puente Mayorga (San Roque).

Les investigacions van evidenciar l'alt grau d'especialització dels membres de l'organització que canviaven constantment de llocs per a l'ocultació de la droga i d'habitatges en què s'instal·laven amb caràcter previ i posterior a les partides per a no ser detectats.

També es va poder comprovar com utilitzaven un elevat nombre de persones per a les funcions de seguretat en les partides i avortaven en l'instant que observaven qualsevol moviment de les forces de seguretat, virant les embarcacions cap a aigües internacionals, el que dificultava l'operació policial.

L'operació ha culminat amb la captura d'una partida d'haixix que havia estat introduït en la platja situada junt al carreró dels Rosers (San Roque). Per a la càrrega de la droga havien utilitzat dos vehicles, que prèviament havien sostret i havien guardat en un garatge que, a més, servia de jardí d'infants en Taraguilla (San Roque). En aquest garatge també es va intervenir una arma de foc curta i es va aturar a una persona que realitzava tasques de custòdia.

Després de la partida, com operativa habitual dels narcotraficants, es van introduir en un habitatge situat junt al lloc de la baixada, per la qual cosa es va procedir a l'entrada en l'habitatge i es va aturar a 32 persones. A més, va ser intervingut abundant material de telefonia mòbil i walkies, que estan sent objecte d'estudi.

Amb les detencions efectuades es dóna per desarticulada l'organització investigada.

Filmació de l'operació (per baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):


https://we.tl/t-Aq2XcxV6xN