L'Agència Tributària adverteix d'intents de frau tipus 'phishing' a través d'Internet

L'Agència Tributària ha frenat diversos intents de frau mitjançant l'enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, en els quals, suplantant la seva identitat i imatge, es proporcionen enllaços maliciosos on obtenir suposats reemborsos d'impostos o recordatoris de pagament.Aquests enllaços solen portar a pàgines web fraudulentes en les quals se suplanta novament la identitat i imatge de l'Agència Tributària i se sol·licita l'enviament de dades personals i bancàries com números i claus de targetes de crèdit.

Quan l'Agència Tributària té coneixement d'aquests intents de frau, coneguts com a 'phishing', es duen a terme les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i anul·lar tots els enllaços fraudulents detectats.

Tanmateix, la primera mesura per combatre el 'phishing' és la prevenció dels usuaris davant de comunicacions sospitoses que sol·licitin dades bancàries o personals, i en aquest sentit, l'Agència Tributària:

  • Recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d'informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o a la seva Seu electrònica.
  • Recorda que mai no remet providències de constrenyiment per correu electrònic a direccions particulars.
  • Recomana consultar l'Avís de Seguretat de la Seu Electrònica en https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/ca_es/Inicio/_pie_/_Aviso_de_seguridad_/_Aviso_de_seguridad_.shtml on s'adverteix dels diferents intents de frau.

La Agencia Tributaria agradece la colaboración ciudadana para informar de este tipo de fraudes.