22-03-2018 Intents de frau tipus 'phishing' a través d'Internet

A mesura que s'aproxima l'inici de la campanya de Renda el 2017, l'Agència Tributària ve detectant diversos intents de frau mitjançant l'enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, en els quals, suplantant la seva identitat i imatge, es proporcionen enllaços maliciosos on obtenir suposats reemborsos d'impostos.Aquests enllaços solen portar a pàgines web fraudulentes en la que se suplanta novament la identitat i imatge de l'Agència Tributària i se sol·licita l'enviament de dades personals i bancàries com números i claus de targetes de crèdit.
Quan l'Agència Tributària té coneixement d'aquests intents de frau, coneguts com a 'phishing', posa en marxa les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i tancar tots els enllaços fraudulents detectats.
Tanmateix, la primera mesura per combatre el 'phishing' és la prevenció dels usuaris davant de comunicacions sospitoses que sol·licitin dades bancàries o personals i, en aquest sentit, l'Agència Tributària:

  • Recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d'informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o a la seva Seu electrònica.
  • Recomana consultar l'Avís de Seguretat de la Seu Electrònica en https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/ca_es/Inicio/_pie_/_Aviso_de_seguridad_/_Aviso_de_seguridad_.shtml on s'adverteix dels diferents intents de frau.


L'Agència Tributària agraeix la col·laboració ciutadana per informar d'aquest tipus de fraus.